tag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post554930297043548017..comments2023-11-30T07:20:38.522+01:00Comments on Pożeraczka: Zakalecginhttp://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-40761338699477101762014-08-08T18:47:21.028+02:002014-08-08T18:47:21.028+02:00Ciasto z zakalcem, to swego rodzaju rarytas, więc ...Ciasto z zakalcem, to swego rodzaju rarytas, więc wypróbuję Twój przepis z wielką chęcią :D<br />A możliwe, że wierzchniego nadzienia było za dużo, albo agrest za dużo puścił soku, to mogło spowodować zakalec ;)CrazyCookinghttp://crazycookingcreations.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-50630012652152665572013-10-05T15:38:00.094+02:002013-10-05T15:38:00.094+02:00Tak, tak, pilnuję :)
Nie mam pojęcia, dlaczego wte...Tak, tak, pilnuję :)<br />Nie mam pojęcia, dlaczego wtedy wyszedł mi zakalec. Ale dobrze, że mi o tym cieście przypomniałaś - muszę zrobić kolejne podejście - może starsza o dwa lata sobie z nim poradzę ;)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-44833303122600423042013-10-01T22:26:51.771+02:002013-10-01T22:26:51.771+02:00A pilnujesz, żeby składniki miały temperaturę poko...A pilnujesz, żeby składniki miały temperaturę pokojową? Pamiętam jak kiedyś po raz pierwszy upiekłam babkę jogurtową. Siostra twierdziła, że to najprostsze ciasto świata, a i tak wyszedł mi zakalec. Ale okazało się, że składniki wzięłam prosto z lodówki i nie wiedziałam, że szklanka, którą odmierzamy musi mieć pojemność 250ml, no i w ogóle nie rozróżniałam żadnych miarek, myślałam, że jak w przepisie jest napisane "łyżeczka" to można wziąć łyżkę do zupy i to będzie to samo :P gallica.anonimicahttps://www.blogger.com/profile/17161000661390867940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-44636022399912248292012-09-09T15:48:08.447+02:002012-09-09T15:48:08.447+02:00A ja właśnie najlepsze ucierane, które zawsze mi w...A ja właśnie najlepsze ucierane, które zawsze mi wychodzi, robię na jogurcie :) <br />Nadal nie mam przepisu na niezawodne ucierane, ale wychodzą mi coraz częściej. Może to kwestia piekarnika? Z tego jeszcze ani jednego zakalca nie wyciągnęłam :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-20118316678424837322012-09-09T15:08:14.191+02:002012-09-09T15:08:14.191+02:00zauważyłam ,że jak do ciasta ucieranego dam mleko ...zauważyłam ,że jak do ciasta ucieranego dam mleko czy inne/jogurt,śmietane/ zawsze wychodzi mi zakalec?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-64185147150488036842011-07-11T22:42:08.462+02:002011-07-11T22:42:08.462+02:00Ja zakalce uwielbiam, ale jak na złość bardzo żadk...Ja zakalce uwielbiam, ale jak na złość bardzo żadko mi wychodzą... Ciasto z takimi składnikami jest bardzo interesujące i aż prosi żebym je spróbowała :)Marianna Hallhttps://www.blogger.com/profile/07501762618914139217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-79424555630852401212011-07-11T15:25:47.923+02:002011-07-11T15:25:47.923+02:00Ha! Trudne pytanie mi zadałaś. Bo mam sporo różnyc...Ha! Trudne pytanie mi zadałaś. Bo mam sporo różnych blach, ale wcale bym się nie zdziwiła, gdyby okazało się, że zawsze piekłam w tej jednej właśnie... Następnym razem spróbuję w innej :) Dzięki za radę :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-21519797506841923932011-07-11T12:05:57.622+02:002011-07-11T12:05:57.622+02:00A ja mam pytanie: pieczesz zawsze w tej samej blas...A ja mam pytanie: pieczesz zawsze w tej samej blasze? Bo ja na przyklad zdalam sobie sprawe, ze z jednej konkretnej foremki zawsze wyciagam zakalec. A kiedy pieke w innych, wszystko gra. Moze to to?<br />Zakalec czy nie, taki placek to bym zjadla :)Maggiehttps://www.blogger.com/profile/01200693731532481325noreply@blogger.com