tag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post102768175672776310..comments2023-11-30T07:20:38.522+01:00Comments on Pożeraczka: Biszkopt po przejściachginhttp://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-85435376474099144262014-09-07T01:04:26.200+02:002014-09-07T01:04:26.200+02:00Prawda. Wygląda bardzo ładnie :) Takie przygody w ...Prawda. Wygląda bardzo ładnie :) Takie przygody w kuchni zawsze wspomina się z uśmiechem na twarzy. Pamiętam jak przed świętami Wielkanocnymi wędrowałam z którymś sernikiem z kolei do piekarnika i zahaczyłam blaszką o drzwiczki piekarnika. Do tej pory nie wiem jak to zrobiłam, ale efekt był taki, że cała masa serowa wylądowała na owych drzwiczkach i podłodze. Usiadłam wtedy koło tego bałaganu na podłodze i najnormalniej w świecie się poryczałam :P Była to kolejna porażka tego dnia - wcześniej potłukłam kraszanki pięknie wydrapane przez mojego tatę. <br />Ach... Są takie dni, kiedy lepiej nie zbliżać się do piekarnika, ani do żadnych innych urządzeń i delikatnych rzeczy :Pamihttp://swiatwypiekow.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-13568950846011111112012-08-03T13:16:36.542+02:002012-08-03T13:16:36.542+02:00To ciasto nie jest trudne, z poza tym myślałam, że...To ciasto nie jest trudne, z poza tym myślałam, że "z karmelizowanymi jabłkami" to coś nowego, a jednak nie. Prościej jest dodać do gorącego musu suche galaretki i dokładnie wymieszać. To wszystko. Spróbuj. Proste i mniej zachodu z karmelizowanymi...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-61412613458443004252011-06-17T18:25:54.703+02:002011-06-17T18:25:54.703+02:00Moja mama zawsze robi takie ciasto :) A Ciebie pod...Moja mama zawsze robi takie ciasto :) A Ciebie podziwiam, że się nie zniechęciłaś i było podejście nr 2.Inkahttps://www.blogger.com/profile/01036860548633484359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-33761240892754917652011-06-17T17:29:32.778+02:002011-06-17T17:29:32.778+02:00Ale efekt jest wspaniały, a takie przygody są zaws...Ale efekt jest wspaniały, a takie przygody są zawsze długo pamiętane :-)manoriahttps://www.blogger.com/profile/05586408836268473427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-36324455961195664992011-06-17T14:28:04.838+02:002011-06-17T14:28:04.838+02:00Geez. To ciacho jest genialne ! Gratulacje ^^Geez. To ciacho jest genialne ! Gratulacje ^^Paulina Podgórskahttps://www.blogger.com/profile/15097332498100287830noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-9457986423001667152011-06-17T13:45:28.253+02:002011-06-17T13:45:28.253+02:00Znalazłam :) I uzupełniłam wpis. Dziękuję :)Znalazłam :) I uzupełniłam wpis. Dziękuję :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-16476076387239058102011-06-17T13:21:43.796+02:002011-06-17T13:21:43.796+02:00pięknie wygląda, nie tylko ładnie! :) a ciacho też...pięknie wygląda, nie tylko ładnie! :) a ciacho też widziałam i chyba na blogu W kuchennym okniezauberihttp://niebieskapistacja.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-68612066003050056492011-06-17T12:36:11.248+02:002011-06-17T12:36:11.248+02:00Emocji było co niemiara ;) Grunt, że wszystko skoń...Emocji było co niemiara ;) Grunt, że wszystko skończyło się smakowitym ciachem ;) Z olejem nie próbowałam, ale może się skuszę :) A z taką masą jabłkową na wierzchu faktycznie staje się dość wilgotny.ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154423944578827291.post-14981595974056058372011-06-17T12:20:55.664+02:002011-06-17T12:20:55.664+02:00Bueheh, uwielbiam takie historie, wnoszą sporo życ...Bueheh, uwielbiam takie historie, wnoszą sporo życia, energii i emocji do kuchni :] A mężczyznę muszę przyznać masz wyjątkowo empatycznego, gratuluję :D<br />Ja z kolei bardzo lubię biszkopty, jeśli doda się do nich trochę oleju są dużo wilgotniejsze i naprawdę smaczne. To pierwszy rodzaj ciasta jaki nauczyłam się piec, więc mam pewien sentyment :] Z jabłkami na wierzchu musi smakować jeszcze wilgotniej niż gdyby wrzucić owoce do samego ciasta :DToczkahttps://www.blogger.com/profile/14372560092928651120noreply@blogger.com